Profiel

De Badminton Academy Amersfoort draagt bij aan de talentontwikkelingsstructuur in Nederland.

Doelstelling

De doelstelling van de Badminton Academy Amersfoort (BAA) is om badmintontalenten (met name vanuit de regio Centrum) vanaf 6 jaar de juiste trainingsmogelijkheden te bieden om hun talent verder te ontwikkelen. Daartoe faciliteert de BAA  badmintontrainingen onder deskundige leiding voor minstens 6 uur per week en minimaal 32 weken per jaar.
De BAA maakte sinds eind 2009 deel uit van een stimuleringsprogramma vanuit de Provincie Utrecht voor talentontwikkeling in de sport. De Vereniging Sport Utrecht (VSU), de uitvoerder van dit programma, had badminton geselecteerd als één van de sporten die een aantal jaren ondersteund zullen worden. De ondersteuning bestond naast een directe financiële bijdrage uit een aantal faciliteiten. Sinds eind 2009 spreken we formeel van de RTC Badminton Academy Amersfoort.
BAA heeft hoge ambities en wil een bijdrage leveren aan de opleiding van spelers zodat een aantal de nationale, en de besten, de internationale top kunnen halen.

Geschiedenis

In 2005 heeft Badminton Combinatie Amersfoort (BCA) als topclub uit de regio de taak op zich genomen om de voorheen volledig door de badmintonbond georganiseerde badminton-jeugdopleiding te continueren als JTC/TTC Amersfoort. De doelgroep bestaat uit getalenteerde jeugdspelers van alle badmintonverenigingen uit de regio.

Doelgroep

De doelgroep van de Badminton Academy Amersfoort bestaat uit getalenteerde badmintonners. In ieder geval voor de gehele regio Centrum, maar ook zijn er, uiteraard in overleg, mogelijkheden voor spelers van ‘over die grens’.

 

Geef een reactie